dwarsidee

Bureau DWARS blijft zelf ook in beweging. Onder de naam DWARSIDEE neem ik zelf het initiatief tot het ontwerpen en realiseren van nieuwe concepten voor producten en diensten. Daarbij vormt het uitgangspunt de vraag: ‘Voor welke pijn is dit het medicijn?’ Die vraag maakt dat er gericht nieuwe producten of diensten gecreëerd worden. Geen schieten met hagel. Geen paracetamol die de pijn wegneemt en het probleem niet oplost.
Dwarsidee werkt op basis van de VOORT- innovatiemethode, de Effectuation Principles en de Waarde Propositie Ontwerp. Werkwijzes die vertrekken vanuit een heldere innovatieopdracht en fricties van potentieële gebruikers serieus neemt. Kortom, slimme oplossingen voor een dringend dilemma. 

SAAMRAAM Stel je weet dat preventie en quarantaine noodzakelijk zijn om verspreiding van Corvid 19 te beperken. Je ziet echter dat veel mensen het moeilijk vinden dit vol te houden door o.a. het gemis aan fysiek contact. Dan bedenkt Dwarsidee het preventiescherm SAAMRAAM met de mogelijkheid om elkaar aan te raken. Eenvoudig te bevestigen in deur- of raamopening. Te te gebruiken door bijvoorbeeld mantelzorgers en zorginstellingen. Maar ook geschikt om geliefden of huisgenoten in quarantaine even vast te houden of zelfs een spelletje mee te spelen.
Saamraam is tot stand gekomen in samenwerking met Fablab Wageningen en Kunststofshop.nl.

TURNAROUND CABINE Stel je wordt uitgedaagd om fietsgebruik te stimuleren. Dan bedenk je de TurnAround, de quick fit voor fietsers. Mobiel, modulair en gemaakt van duurzaam materiaal. Het concept van de TurnAround, een omkleed- en opfrismogelijkheid, faciliteert de transitie van casual naar formeel en andersom. Dus lekker op de fiets, ook naar je werk of een feest, zonder kledingdilemma. Door de stimulering van fietsgebruik dragen Bureau Dwars en WeLLDesign bij aan een schonere en duurzame wereld.

VEGGIEGOTCHI Stel je constateert dat 250gr. groente en fruit eten per dag wordt aanbevolen door het Voedingscentrum maar dat vooral jongeren dit doorgaans bij lange na niet halen. Je weet dat informatie en educatie niet toereikend is dan bedenkt DWARSIDEE het concept veggiegotchi.

LUNCH WALK & TALK Stel je neemt waar dat mensen steeds ongezonder leven. Je leest dat de ongezonde levensstijl  van medewerkers zorgt voor een groter percentage ziekteverzuim. Je weet dat bewegen de gezondheid bevordert en dat mensen wel gezond willen leven maar ……. dan creëert DWARSIDEE de app lunch walk & talk. Ook stimuleert de app toevallige ontmoetingen, kennis delen en creativiteit. 

WERKPLEKDELEN.NL Stel je ziet dat veel startende zelfstandige weinig en/of onregelmatige inkomsten hebben. Dat ze vaak vanuit huis werken maar de behoefte hebben om af en toe extern te kunnen werken. Om andere te ontmoeten, kennis te delen en voor het noodzakelijke ‘werkgevoel’. Dan ontwikkelt DWARSIDEE de site werkplekdelen.nl

COS Stel dat je ziet dat de samenleving door o.a. de toenemende technologie steeds dynamischer wordt. Dat kennis al bijna achterhaald is op het moment dat je er over beschikt. Dat wie je bent, kan en doet steeds belangrijker wordt en leren niet ophoudt na school. Dan ontwerpt DWARSIDEE een competentie ontwikkel systeem als basis voor een persoonlijk competentiepaspoort.

Geïnteresseerd in de concepten van Dwarsidee of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met Yvonne Drissen: M 06 10003182 of mail naar E info@bureaudwars.nl 

Voor realisatie van nieuwe innovatieve concepten werkt  Dwarsidee altijd samen met andere professionals. Huidige samenwerkings partners zijn o.a. SIGN, WeLLDesing, Keolis, Bright Alley, GBO makers, Studio Schoeren, Jongleren.bizz, Kunstloc Brabant , Buro KOM